Šípkový čaj je osvědčený přírodní lék


Účinky šípkového čaje jsou lidem známy odnepaměti. Šípky rostly na našem území po staletí a patřily k nejznámějším a nejvyužívanějším rostlinám, zejména pro přípravu čajového odvaru. Jaké jsou výhody šípkového čaje a s čím můžeme počítat?

Je lahodný – v první řadě je šípkový čaj chutný, to není příliš obvyklé u bylinkových čajů. Je tedy škoda nevyužít této mimořádné výhody, navíc si můžete dovolit pít šípkové čaje denně. Zlepšují díky příjemné chuti náladu, což přijde vhod jak doma při nachystaném pohoštění pro vaši návštěvu, tak i v zaměstnání při práci v kanceláři.

zralé šípky

Neobsahuje kofein – značnou výhodou šípkového čaje je absence kofeinu, tím pádem jej mohou pít i děti. Kofeinové nápoje se navíc stále objevují v nápojových automatech ve školách a dle vyjádření odborníků tam nemají co pohledávat. Děti by kofein vůbec neměly konzumovat v žádné podobě, ani v Kofole, ani v černém nebo zeleném čaji.

Zásobárna vitamínu C – i když máme dnes v zimním období na trhu dostatek ovoce, čaj z šípků dávku vitamínu C ještě zvýší, a to není nikdy na škodu. Zejména v zimě to přijde vhod v kombinaci s teplem čajového nápoje, kdy teplo prohřeje prochladlý organismus například po procházce parkem nebo po pohybu ve městě. Nežli se dopovat syntetickými přípravky z lékáren, dopřejte tělu raději to, co je přirozené, tedy něco přírodního rázu.

šípky na keři

Provitamín A – ve všech žlutých, oranžových a červených plodech se nachází mnoho provitamínu A, a ten synergicky působí s vitamínem C. Obě tyto látky jsou potřebné pro správné funkce organismu ve smyslu trávené a využívání potravy, dýchání, krevního oběhu, lymfatického a imunitního systému a látkové výměny včetně hormonálního systému.

Žádné alergie ani nežádoucí účinky – syntetické přípravky bohužel přináší mnoho nežádoucích efektů, ale s šípkovým čajem se vám to nestane. Je to jedna z nejbezpečnějších rostlin a prakticky nejsou známy žádné nežádoucí reakce. Šípkovým čajem se nemůžete ani předávkovat, to je nemožné.